JADEL PEYNİRİ

Jadel peyniri, Orta Doğu ülkelerinde de popüler olan Çek Cumhuriyeti’ne özgü peynirlerden biridir. Uzun kalın örgü şekliyle tanınır. Jadel çoğunlukla salamura ile birlikte tenekelerde ambalajlanmakta olup tek parça halinde vakumlu ambalajlarda da sunulmaktadır. Tuzlu bir tada sahip yarı sert bir peynir çeşididir. Soğuk su ile durulama ya da suda bekletme işleminden sonra taze olarak tüketmek…

SHELAL PEYNİRİ

Shelal, siyah kimyon, çörekotu ve mahleb olarak bilinen aromalarla zenginleştirilen benzersiz bir Ortadoğu peyniridir. Shelal peynirinin kadifemsi bir lezzeti vardır ve yapısı itibariyle ağızda çok sayıda iplik çiğniyormuş duygusu vermenin yanı sıra sağlam ve esnek bir dokusu vardır. Tüketilmeden önce soğuk su ile durulanması ya da bir müddet suda bekletilmesi fazla tuzlardan arınmasını sağlayacaktır.

NABULSİ PEYNİRİ

Nabulsi peyniri özellikle Suriye, Lübnan ve Ürdün’de popüler olan taze olarak tüketilen tuzlu bir salamura peynirdir. Peynir salamura ile birlikte paketlenmekte olup farklı ambalaj seçenekleriyle sunulabilmektedir. Çoğunlukla koyun sütü ile üretilir ancak üretiminde inek ve keçi sütü de kullanılabilir. Nabulsi peyniri beyaz renge sahip olup genellikle avuç içi büyüklüğünde kare küp şeklinde hazırlanır ve çörekotu…

AKKAWİ PEYNİRİ

Akawi, Ackawi, Akawieh ya da Ackawi olarak da bilinen Akkawi peyniri Filistin’in Aker yöresine özgü bir Orta Doğu peyniridir.Arapça’da Akkawi Akka’dan gelen anlamında kullanılmaktadır. Bu yarı sert, pürüzsüz yapıdaki, tuzlu, lezzetli yöresel peynir çoğunlukla salamura ile birlikte tenekelerde ambalajlanmakta olup tek parça halinde vakumlu ambalajlarda da sunulmaktadır. Levant bölgesinde çok popüler olan Akkawi peyniri taze…