Nabulsi peyniri özellikle Suriye, Lübnan ve Ürdün’de popüler olan taze olarak tüketilen tuzlu bir salamura peynirdir. Peynir salamura ile birlikte paketlenmekte olup farklı ambalaj seçenekleriyle sunulabilmektedir. Çoğunlukla koyun sütü ile üretilir ancak üretiminde inek ve keçi sütü de kullanılabilir. Nabulsi peyniri beyaz renge sahip olup genellikle avuç içi büyüklüğünde kare küp şeklinde hazırlanır ve çörekotu ile birlikte üretilmesi sık karşılaşılan bir durumdur.

Yarı sert bir yapıya sahip olan Nabulsi peynirini tüketmeden önce durulamak fazla tuzdan arındırmak için iyi bir yöntem olabilir. Isıtıldığında elastik bir hal alan bu peynir taze olarak sofralarda tüketilebildiği gibi hellim peyniri gibi tavada kızartılarak da servis edilmesi mümkündür.