PWC tarafından yayınlanan yeni bir raporda, Çin halkının beslenme biçimindeki değişiklik sonucunda ülke ekonomisinin kendi kendine yeterli olma hedefinin çok da uygulanabilir olmadığı ifade edildi.
Gelir artışıyla beraber et tüketimi artan Çin’de, günlük kişi başı hayvansal kalori alım miktarının 1991 yılı seviyesinin iki katına çıktığı belirtildi. Çin’in yeni beslenme biçiminin Batılı ülkelerle benzerliğinin artmasıyla, uzun dönemli yatırımcılar için meyve, sebze, mısır ve buğday gibi ürünlerin güvenli liman halini aldığı ifade edildi.
Kendi kendine yeterli olma politikasından uzaklaşan Çin’in, özellikle soya fasulyesi ve mısır gibi yem bitkilerinde ithalata bağımlı hale geldiği değerlendirildi. Ayrıca, yerel tarım piyasasının et üretimi ile değeri yüksek meyve ve sebze üretimine kaydığı belirtildi.
Yurtiçi gıda arz güvenliğini sağlamak yönünde çalışmalar yapan Çin’in, aynı zamanda deniz aşırı ülkelerde tarım arazilerine yatırım yapmak ve yabancı firmaları satın almak suretiyle gıda arzının sürdürülebilirliğini desteklediği ifade edildi.
– See more at: http://www.thecattlesite.com/news/48689/chinas-new-diet-demands-a-global-food-chain/#sthash.mQH92L1S.dpuf