JADEL

Jadel peyniri, Orta Doğu ülkelerinde de popüler olan Çek Cumhuriyeti’ne özgü peynirlerden biridir. Uzun kalın örgü şekliyle tanınır. Jadel çoğunlukla salamura ile birlikte tenekelerde ambalajlanmakta olup tek parça halinde vakumlu ambalajlarda da sunulmaktadır. Tuzlu bir tada sahip yarı sert bir peynir çeşididir. Soğuk su ile durulama ya da suda bekletme işleminden sonra taze olarak tüketmek…

SHELAL

Shelal, siyah kimyon, çörekotu ve mahleb olarak bilinen aromalarla zenginleştirilen benzersiz bir Ortadoğu peyniridir. Shelal peynirinin kadifemsi bir lezzeti vardır ve yapısı itibariyle ağızda çok sayıda iplik çiğniyormuş duygusu vermenin yanı sıra sağlam ve esnek bir dokusu vardır. Tüketilmeden önce soğuk su ile durulanması ya da bir müddet suda bekletilmesi fazla tuzlardan arınmasını sağlayacaktır.

NABULSİ

Nabulsi peyniri özellikle Suriye, Lübnan ve Ürdün’de popüler olan taze olarak tüketilen tuzlu bir salamura peynirdir. Peynir salamura ile birlikte paketlenmekte olup farklı ambalaj seçenekleriyle sunulabilmektedir. Çoğunlukla koyun sütü ile üretilir ancak üretiminde inek ve keçi sütü de kullanılabilir. Nabulsi peyniri beyaz renge sahip olup genellikle avuç içi büyüklüğünde kare küp şeklinde hazırlanır ve çörekotu…

AKKAWİ

Akawi, Ackawi, Akawieh ya da Ackawi olarak da bilinen Akkawi peyniri Filistin’in Aker yöresine özgü bir Orta Doğu peyniridir.Arapça’da Akkawi Akka’dan gelen anlamında kullanılmaktadır. Bu yarı sert, pürüzsüz yapıdaki, tuzlu, lezzetli yöresel peynir çoğunlukla salamura ile birlikte tenekelerde ambalajlanmakta olup tek parça halinde vakumlu ambalajlarda da sunulmaktadır. Levant bölgesinde çok popüler olan Akkawi peyniri taze…

KAŞKAVAL PEYNİRİ

Sarı renkli yarı sert bir peynir olan bu balkan mucizesi taze veya yaşlanmış şekilde tüketilebilir. İştah açıcı ve güçlü aromasına hafif tuz eşlik eder. Rendelenip her türlü soğuk ve sıcak yemekte kullanılabildiği gibi bloklar halinde ızgara ve kızartmada da tek başına bir meze olabilir. Fırın yemeklerinin üstlerini süslediği gibi kahvaltılarında olmazsa olmasıdır.

OTLU PEYNİR

Koyun, Keçi ve İnek sütünde üretebilen bu peyir Anadoluda yetişen mükemmel lezzetli otlarla çeşnilendirilip sofralarımızı taçlandırmaktadır. Unutulmaz ve zengin aromaları ile tam bir damak tatmini sağlayan bu peynir yaşlandırılmış veya taze olarak tüketilebilir.

ÖRGÜ PEYNİR

Sadece yüksek kalitedeki sütlerden üretilen bu peynir saç gibi örülür. Bu peynirin karmaşık üretim metodundan kaynaklanan kendine has iştah açıcı, tuzlu bir tadı vardır. Taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Peynir tabaklarında kesinlikle buluması gereken bir çeşittir.

BEYAZ PEYNİR

Ayrı ayrı keçi, koyun ve inek peynirinden üretilebildiği gibi karışımlarından da üretilen, salamura edilen bir peynirdir. Tuzlu, keskin ve kendine has aromalarıyla kesin bir tatmin sağlar. Genellikle bloklar halinde üretilen bu peynir yaşlandıralabildiği gibi, taze olarak tüketimi de mevcuttur. Kesimi zor olan bu peynir Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Salatalarda ve unlu mamüllerde tüketimi bir haylı…

KREM PEYNİRİ

Krema ve sütün mükemmel birleşimi Krema ve sütün karışımından yapılan, pürüzsüz , kolay sürülebilir harika bir peynirdir. Biraz asidik tadıyla nispeten tuzlu hoş aromalı bir peynirdir. Taze olarak kahvaltınız zenginleştireceği gibi tatlılarda, mezelerde ve kanepelerde de mükemmel şekilde kullanılablir.